Cybin, Pavel Vladimírovič

Tsybin, Pavel Vladimirovich
Павел Владимирович Цыбин
     
Příjmení:
Surname:
Cybin Tsybin
Jméno:
Given Name:
Pavel Vladimírovič Pavel Vladimirovich
Jméno v originále:
Original Name:
Павел Владимирович Цыбин
Fotografie či obrázek:
Photograph or Picture:
Hodnost:
Rank:
plukovník Colonel
Akademický či vědecký titul:
Academic or Scientific Title:
- -
Šlechtický titul:
Hereditary Title:
- -
Datum, místo narození:
Date and Place of Birth:
23.12.1905 Moskva /
23.12.1905 Moscow /
Datum, místo úmrtí:
Date and Place of Decease:
04.02.1992 Moskva
04.02.1992 Moscow
Nejvýznamnější funkce:
(maximálně tři)
Most Important Appointments:
(up to three)
- hlavný konštruktér OKB-256
- konštruktér výsadkových klzákov
- chief designer of OKB-256
- Designer airborne gliders
Jiné významné skutečnosti:
(maximálně tři)
Other Notable Facts:
(up to three)
syn známeho hudobníka a zakladateľa ruskej národnej školy hry na flautu Vladimíra Nikolajeviča Cybina Son of Vladimir Nikolaevich Cybin - the famous musician and founder of the Russian national school games flute.
Související články:
Related Articles:

Zdroje:
Sources:
http://www.migavia.com/engineers/tsyibin.html
http://sm.evg-rumjantsev.ru/desingers/tsybin.htm
ru.wikipedia.org
URL : https://www.valka.cz/Cybin-Pavel-Vladimirovic-t42005#557969 Version : 0
     
Příjmení:
Surname:
Cybin Tsybin
Jméno:
Given Name:
Pavel Vladimírovič Pavel Vladimirovich
Jméno v originále:
Original Name:
Павел Владимирович Цыбин
Všeobecné vzdělání:
General Education:
DD.MM.1926-DD.MM.1930 Polytechnický institut, Leningrad /
DD.MM.1926-DD.MM.1930 Polytechnic institut, Leningrad /
Vojenské vzdělání:
Military Education:
DD.MM.1939-DD.MM.1940 Vojenská letecká akadémia prof. N.E.Žukovského, Moskva
DD.MM.1939-DD.MM.1940 Air Force Academy named after Professor NE Zhukovsky, Moscow
Důstojnické hodnosti:
Officer Ranks:
DD.MM.1938 brigádní velitel
DD.MM.RRRR plukovník
DD.MM.1938 Brigade Commander
DD.MM.RRRR Colonel
Průběh vojenské služby:
Military Career:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Vyznamenání:
Awards:
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
http://www.migavia.com/engineers/tsyibin.html
http://sm.evg-rumjantsev.ru/desingers/tsybin.htm
ru.wikipedia.org
URL : https://www.valka.cz/Cybin-Pavel-Vladimirovic-t42005#557998 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Pavel Vladimírovič Cybin


Sovětský letecký konstruktér, zasloužilý činitel vědy a techniky RSFSR, laureát Leninovy ceny, inženýr-plukovník v záloze.


Jako mnohý z pracovníků pionýrských let letectví začíná konstrukcí a stavbou kluzáků, pokračuje letouny, úspěšně bojujícími ve 2. sv. válce, a přes poválečné proudové stroje zamíří nakonec do vesmíru.


P. V. Cybin se narodil 23. prosince 1905 v Moskvě. Jeho otec byl skladatelem, dirigentem a jedním z nejlepších hráčů na flétnu své doby. Jeho matka byla sboristkou v Bolšom těatre. Navzdory tomuto uměleckému prostředí Pavel Cybin velmi brzy začal projevovat talent pro techniku a konstrukci - obzvláště pro letectví. V roce 1920 - bylo mu 15 let - postavil svůj první závěsný kluzák vlastní konstrukce a provedl na něm zkušební let. Výsledek - zlomená noha. Jeho vlastní, nikoli kluzáku.


V r. 1926 P. Cybin zahájil studia na leningradském Polytechnickém institutu, leteckou specializaci, která ukončil v r. 1930 získáním diplomu inženýra. Během studií Cybin vedl leningradský plachtařský klub. Vstupuje do v 1. sovětské letecké školy v Gatčině na oddělení leteckých mechaniků. V této době staví svůj první větroň Chalturinec, opravdu zdařilý kluzák, se kterým bylo provedeno mnoho úspěšných letů. Svůj další větroň - Standart - postavil společně s Olegem K. Antonovem. Kluzák byl určen pro základní výcvik pilotů. Tehdy potkal Sergeje Pavloviče Koroljova, budoucího otce sovětské kosmonautiky, a vzniklo přátelství na celý život.


Po obdržení diplomu letecké školy v Gatčině následovala práce v oddělení školních zařízení Velitelství VVS RKKA, potom služba v Permské škole letců a techniků Námořního letectva. V r. 1938, ve věku 33 let, má Cybin už hodnost majora-komisaře brigády Kombrig). Navzdory nadějné vojenské kariéře Cybin nehodlal krotit svůj talent pro konstrukci letadel. V r. 1939 následuje přeložení do Moskvy, vstup na Vojenskou leteckou akademii prof. N. E. Žukovského. Spolu s D. N. Kolesnikovem (to je ono K v označení jejich vojenských kluzáků) pracuje na vytvoření výsadkového kluzáku KC- 20, jehož užitečné zatížení je 20 t, který si dobře vedl i v létech Velké vlastenecké války. Byl to nejtěžší z výsadkových kluzáků ve výzbroji RKKA té doby.


Po německém útoku na SSSR byl Cybin jmenován velitelem pro pozemní zkoušky výsadkových sil a v r. 1942 řídil vzdušný most, zásobující zbraněmi a dalším materiálem partyzány v Bělorusku. Stovky tun zásob byly přepraveny i kluzáky KC-20. V r. 1944 řídil Cybin KB i se závodem v Beskudnikovu u Moskvy, kde stavěl nový těžký výsadkový kluzák C-25, schopný pojmout 25 vojáků nebo terénní vozidlo s protitankovým dělem. Jeho produkce pokračovala i po válce a do roku 1956 do výzbroje VVS dostalo víc než 500 těchto kluzáků (podle jiných zdrojů 252). Dva z těchto kluzáků byli v 50. letech i ve výzbroji čs. letectva.


Ovšem Cybinův zájem se neomezoval jen na těžké výsadkové kluzáky. V létech 1945 - 48 v OKB P. V. Cybina podle zadání Letecko-výzkumného institutu byly vytvořeny "létající laboratoře" C- 1 ( LL 1, LL- 2 a LL- 3 ), určené k výzkumu aerodynamiky transsonických rychlostí. V letech 1947-1948 provedli zkušební piloti - Hrdinové Sovětského Svazu Sultan Amet-Chan, Sergej. N. Anochin a Nikolaj S. Rybko víc než 100 zkušeních letů, během kterých bylo na LL-3 v střemhlavém letu s pracujícím motorem docíleno rychlosti 1200 km/h (M = 0,97).


Poválečná reorganizace průmyslu, první v historii SSSR, změnila zaměření závodu, který Cybin řídil. KB Cybina skončila činnost a závod byl převeden na civilní výrobu. P. V. Cybin se znovu spojil s S. P. Koroljovem a pracoval v jeho OKB-1 na balistických raketách R-1 a R-2. Později se podílel na kostrukci a zařazení do výzbroje střely s plochou dráhou letu kategorie vzduch-země Kometa KB A. Mikojana a S. Beriji, později ve službě až do r. 1985. Testuje i protiletadlový raketový systém SAM S-25 pro protileteckou obrany Moskvy a Leningradu.


4. března 1954 Cybin zaslal do vlády návrh o vybudování pilotovaného nadzvukového dálkového bombardéru s rychlostí letu 3000 km/h, praktickým dostupem 30 000 m a doletem 14 000 km. Práce nad předprojektem tryskového letadla pod vedením P. V. Cybina prováděla ve Středisku pro novou techniku CAGI skupina odborníků, složená z V.B. Šavrova, A. S. Kondratěva, O. V. Jelisejeva, I. K. Kostěnka aj.


23. května 1955 vyšel výnos Státního výboru pro leteckou techniku (GKAT) při Radě Ministrů SSSR o organizaci OKB- 256 na bázi závodu č. 256 v městě Podbereže i výstavbě RS. Do vedení OKB nastoupil P. V. Cybin, hlavní konstruktér, jeho zástupci se stali: A. G. Goljajev - na všeobecné problémy, B. A. Merkulov - za vědu, I. A. Jakovlev - ze speciální výbavu a systémy, - a také V. B. Šavrov, náčelník konstrukčního oddělení. O pozici Cybina vypovídá i fakt, že náčelníku nové OKB byla dána volná ruka pro "lov" hlav, vedl nábor v co nejširším měřítku. Pro vytvoření kádru nově vznikajícího OKB hlavním konstruktérům jiných OKB byl dáno direktivou vyčlenít lidi, být připraven na rozsáhlý pohyb pracovníků, v OKB-256 hledali nejlepší mladé odborníky.


Projektů bylo několik: Strategický průzkumník a bombardér RS, těžká řiditelná reaktivní střela RSS (S 30). Ty musely startovat ve vzduchu z letadel - nosičů Tu 95N nebo A 57 R. L. Bartiniho. Pro ověření startovacího a přistávacího režimu výškového nadzvukového strategického proudového průzkumného letadla RSR s rychlostí M = 3 byla postavena a s úspěchem vyzkoušena zmenšená varianta NM-1 .


V r. 1958 nabídl Cybin po dohodě s hlavním konstruktérem S. P. Koroljovem projekt pilotovaného kosmického raketoplánu RKA, schopného se vrátit z oběžné dráhy na Zem. Cílem projektu ze 17. května 1959 bylo dostat člověka na oběžnou dráhu kolem Země. Raketoplán o hmotnosti 3,5 tuny měl být vynesen na orbitu raketou Vostok na let o trvání 24-27 hodin. Raketoplán měl být dlouhý 9 m, 3 m široký a 1,7 m vysoký. Trup byl z oceli s tepelným krytem, skládajícím se z vrstva křemíku o tloušťce 100 mm, doplněný o vrstvu jemného vlákna o tloušťce 70 mm a chlazení vzduchem. Příď měla být chlazena tekutým lithiem, náběžné hrany byly z oceli. I křídla byla z oceli, rozpětí 7,5 m dávalo nosnou plochu 8,7 m², byla využita až po návratu do atmosféry, zatím se skrývala v aerodynamickém stínu trupu. Pilot seděl na vystřelovací sedačce a měl k dispozici 2 boční okénka a jedno před sebou s astroorientačním zařízením. Ale v říjnu 1959, v rámci tehdejší redukce sovětského zbrojního průmyslu, byla jeho kancelář zavřena, a vše předáno zpočátku OKB-23 V. M. Mjasiščeva. Zde Cybin pokračuje práci na KR M 44 a VKS M 48, ale na podzim 1960 se z OKB- 23 stává filiálka OKB-52 V. N. Čeloměje. Čeloměj v dubnu 1961 ukončil práci jak na M-48, tak na R 020. Fakt srozumitelný každému, kdo zná vzájemnou rivalitu, averzi až nepřátelství mezi Koroljovem a Čelomějem.


Po ukončení projektu a uzavření OKB-256 na konci roku 1960 se Cybin vrací do OKB-1 jako zástupce S. P. Koroleva - svého starého přítele. Zkušenosti, získané při vytvoření RSR, využije při konstrukci první sovětské průzkumné družice Zenit, schválené do výzbroje v r. 1964. Potom následovala práce na bezpilotní modifikaci kosmického korábu Vostok, spojovací družici Molnija a kosmických lodích Sojuz a Sojuz-T, stejně jako na nepříliš známém návrhu vojenské orbitální stanice Zvězda. Od r. 1974 se stal zástupcem Hlavního konstruktéra, a potom vědeckým konzultantem projektu Buran. V posledních létech života (od 1986) P. V. Cybin vedl vědecko-výzkumné práce v oblasti stavby jednostupňového letadla NPO Eněrgija, určeného pro let v atmosféře i kosmickém prostoru.


P. V. Cybin zemřel 4. února 1992, nepříliš znám veřejnosti, ale po bohatě naplněném životě. I když širší veřejnosti zůstal prakticky neznámým, dočkal se splnění snů mnoha konstruktérů - jeho projekty nejen že překročily prototypové stadium, ale byly vyráběny a úspěšně sloužily svému účelu. Byl plukovníkem a laureátem Leninovy ceny. Za bojové i pracovní zásluhy byl Pavel Vladimírovič Cybin vyznamenán Leninovým řádem, dvěma bojovými řády Rudé hvězdy, řádem Rudé hvězdy, dvěma řády Vlastenecké války, pracovním řádem Rudého praporu a mnoha dalšími vyznamenáními.


http://sergib.agava.ru
http://prototypes.free.fr/nm1/nm1-7.htm
www.airwar.ru
http://sergib.agava.ru/russia/tsybin/tsybin.htm




Na závěr několik Cybinových méně známých poválečných prací:
URL : https://www.valka.cz/Cybin-Pavel-Vladimirovic-t42005#165359 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more