Jokosuka R2Y

Yokosuka R2Y - přehled verzí

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Yokosuka R2Y - přehled verzí

Japonské jméno: 景雲 / KEIUN Nádherný oblak (jap.)

Průzkumné letadlo s dlouhým doletem ( později bombardér)

Yokosuka R2Y1
dokončený prototyp dálkového průzkumného letadla

Yokosuka R2Y1-G
projekt bombaréru pro pozemní základny

Yokosuka R2Y2-G
projekt a nedokončený prototyp bombardéru s proudovými motory

Yokosuka R2Y2-KAI
pouze projekt proudového bombardéru s motory v trupu

Dokončen pouze 1 prototyp R2Y1 v dubnu 1945

Výrobce: Dai-Ichi Kaigun Koku Gijitsusho
Jokosuka R2Y - Jokosuka R2Y1 Keiun

Jokosuka R2Y1 Keiun
URL : https://www.valka.cz/Jokosuka-R2Y-t34101#124277 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Yokosuka R2Y Keiun


V roce 1942 mělo japonské námořní letectvo velký zájem o strategický dálkový průzkumný letoun, který by operoval z pozemních základen. Hlavní obranou tohoto letounu před nepřátelským letectvem měly byt jeho vysoké výkony. Námořnictvo vydalo v rámci svého rozvojového programu specifikace 17-Shi, které předalo konstruktérům Prvního námořního leteckého arzenálu v Jokosuce (Dai-Ichi Kaigun Koku Gijutsuscho Yokosuka). Požadavky byly na svou dobu náročné, např. ve výšce 6 000 m měla maximální rychlost dosahovat hodnoty 660 km/h a maximální dolet měl být až 7 400 km.
První projekt byl v továrně označen jako Y-30, námořnictvo jej znalo pod označením 17-Shi „Námořní experimentální průzkumný letoun“ nebo zkráceně R1Y1 Seiun (Modrý oblak), tento projekt počítal s právě vyvíjeným motorem Mitsubishi Ha-80-01 o výkonu 2 500 koní, tento motor byl dvacetičtyřválec s válci do H, bohužel, jeho vývoj nebyl ani zdaleka dokončen a továrna Mitsubishi jeho vývoj ukončila. Projekt byl tedy upraven na dvoumotorový s motory Mitsubishi MK10A, tento projekt prý dosti připomínal další letoun, který byl arzenálem v Jokosuce navržen – útočný bombardér P1Y1.


Námořnictvo však tento projekt nepřijalo a v roce 1943 sestavilo ve specifikacích 18-Shi také nové požadavky na průzkumný letoun.
Konstruktéři v jokosuckém arzenálu tentokrát zvolili jinou cestu, za vzor si vzali německý letoun Heinkel He 119, jehož jeden prototyp byl Japonci zkoušen a testován. Japonci přejali uspořádání motorů, letoun navenek vypadal jako jednomotorový letoun, ale ve skutečnosti měl v trupu motory dva, byly to dva řadové dvanáctiválce Aichi Atsuta 30 spojené do pohonné jednotky YE2H nebo častěji označované Aichi Ha-70-10 o vzletovém výkonu 3 400 koní. Prototyp byl označen Y-40 byl to aerodynamicky propracovaný celokovový dolnoplošník s příďovým podvozkem, nový mohutný motor poháněl velkou šestilistou vrtuli. Japonský letoun měl nad trup vystupující dvoumístnou kabinu a dále za kabinou vystupoval nad obrys trupu ještě lapač vzduchu, přivádějící chladící vzduch k motorům, německý letoun byl pojat ještě jemněji z hlediska aerodynamiky Heinkel neměl kabinu, která by vystupovala nad obrys letounu, Heinkel měl prosklenou příď. Letoun byl námořnictvem označen jako „ námořní experimentální průzkumný letoun 19-Shi“ nebo zkráceně R2Y1 Keiun (Nádherný oblak).
Prototyp byl dokončen na podzim roku 1944 a to byla již doba, kdy japonské námořnictvo již strategický průzkum již vyřešilo velmi dobrými letouny Nakajima C6N1 Saiun a navíc právě kategorie strategického průzkumného letounu byla pro defenzivní boj, který Japonsko již vedlo, postradatelná, dokončení proběhlo bez priorit a tak bylo provedeny zřejmě jen dva lety, při kterých docházelo k přehřátí motorů a při druhém letu došlo dokonce k požáru jednoho z motorů. Letoun sloužil jen pro ověření letových vlastností pro připravovanou útočnou verzi R2Y2, letoun měl nově plnit úlohu taktického bombardéru schopného nést pumu o hmotnosti 800 kg.
Další vývoj byl zaměřen na zástavbu proudových motorů, jejichž prototypy japonské továrny tehdy dokončovaly, jednalo se např. o Ichikawa Ne-130, Hitachi Ne-230 a Mitsubishi Ne-330, jednalo se o motory, které Japonci vyvíjeli na základě velmi neúplných podkladů německých motorů BMW-003. Uvedené typy motorů měly být zavěšeny pod křídla letounu a v trupu místo velkého motoru byla instalována palivová nádrž a v přídi bylo počítano s uložením čtveřice kanónů Type 5, takový letoun měl být označen R2Y2 Kai a nesl bojové označení Keiun KAI.


Celkem bylo vyrobeno jeden prototyp, který poprvé vzlétl 8.5.1945 a po požáru motorů byl během oprav zničen bombardováním, druhý prototyp byl těsně před dokončením a údajně z 90% byl dokončen prototyp třetí s proudovými motory.
URL : https://www.valka.cz/Jokosuka-R2Y-t34101#238778 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Použité prameny:
Rene J. Francillion Ph.D.:”Japanese Aircraft of the Pacific War”; Naval Institute Press; rok 1987; ISBN-10: 087021313X.
Tadeusz Januszewski a Kryzysztof Zalewski: "Japońskie samoloty marynarski 1912-1945" díl 1.; Lampart; rok 2000; ISBN: 83-86776-50-1
Václav Němeček: "Vojenská letadla 3."; Naše vojsko; Praha rok 1992, 3. doplněné vydání; ISBN 80-206-0117-1
L+K 7/1977, Letadla 1939-45, str. 267, Yokosuka R2Y1 Keiun, Václav Němeček
koapp.narod.ru
www.combatsim.com
http://www.samoloty.ow.pl/str056.htm
archiv autora
URL : https://www.valka.cz/Jokosuka-R2Y-t34101#238779 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments


Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more