Kjúšú K11W Širagiku

Kyushu K11W Shiragiku - přehled verzí

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Kyushu K11W - přehled verzí
白菊 / Shiragiku (Bílá Chryzantéma)/ -
机上作业练习机 / - / Námořní cvičný letoun pro pokračovací výcvik

Kyushu K11W1 11
první prototyp byl zalétán v listopadu 1942, postavem na základě specifikací 15-Shi

Kyushu K11W2 21
tato verze byla vyráběna v rámci úsporných opatření od roku 1944 s dřevěnou konstrukcí

Kyushu Q3W1 Nankai
05.01.1945 vzlétl jediný prototyp hlídkového letounu, který byl postaven na základě cvičného K11W2


Celkem bylo postaveno 798 letadel ( nelze zjistit kolik letadel K11W1 a kolik K11W2, v literatuře najdeme "menší počet vyrobených K11W2")

Výroba proběhla u společnosti:
渡辺鉄工所 - Watanabe Tekkoshō Kabushiki Kaisha, Zasshonokuma, prefecture Fukuoka ,
later renamed
九州飛行機 株式会社 Kyushu Hikoki Kabushiki Kaisha, Zusshonokuma, prefecture Fukuoka

Použité prameny:
Rene J. Francillion Ph.D., Japanese Aircraft of the Pacific War, Naval Institute Press, rok 1987, ISBN-13: 978-0870213137
Tadeusz Januszewski a Kryzysztof Zalewski, Japońskie samoloty marynarski 1912-1945, Lampart, rok 2000; ISBN 83-86776-00-05
www.combinedfleet.com
https://military.sakura.ne.jp/ac/k11w.htmarchiv autora

Kjúšú K11W Širagiku -


URL : https://www.valka.cz/Kjusu-K11W-Siragiku-t65105#232002 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Kyushu K11W Shiragiku (白菊)


Stručná historie:


Technický odbor japonského námořního letectva sestavil v roce 1940 specifikace označené 15-Shi, těmito specifikacemi námořnictvo požadovalo mimo jiné typy také pokračovací cvičný letoun pro výcvik kompletních osádek dvoumotorových letounů. Tento úkol již deset let plnily obstarožní letouny Mitsubishi K3M. V technických požadavcích byl největší důraz kladen na technologickou jednoduchost a na uspořádání vnitřních prostor - toto uspořádání se mělo, co možno nejvíce, podobat dvoumotorovým bombardérům.


Vývoj byl zadán přímo menší letecké továrně Watanabe Tekkosho Kabushiki Kaisha (dále jen Watanabe). Tento výrobce měl již zkušenosti s licenční stavbou cvičných letadel Mitsubishi K3M3 Pine. Výsledkem práce konstruktérů a techniků továrny Watanabe byl v listopadu 1942 dokončený a zalétaný první prototyp označený K11W1 15-Shi. Jednalo se o jednoduchý jednomotorový celokovový středoplošník s objemným trupem, osádka byla pětičlenná a byla ve dvou kabinách v horní kabině byl pilot, za jeho zády seděl radista, který zároveň plnil funkci střelce. V zadní a zároveň spodní kabině byl instruktor, navigátor a bombometčík. Tato kabina bylo prosklená z obou boků a další okna byla na stopě a v podlaze kabiny. Pohon obstarával vzduchem chlazený devítiválec Hitachi GK2B Amakaze 21 o výkonu 515 k, motor roztáčel dvoulistou dřevěnou vrtuli. Podvozek byl u prototypu zatažitelný, později vyrobené sériové letouny měly podvozek pevný. Zkoušky proběhly rychle a bez jakýchkoliv problémů a tak byl letoun brzy přijat do výzbroje, nesl bojové jméno Shiragiku - Bílá chryzantéma (jap.)


V roce 1943 se letecké oddělení společnosti Watanabe oddělilo do společnosti Kyushu Hikoki Kabushiki Kaisha, výroba letounu pokračovala bez přerušení dál. V roce 1944 se do výroby dostala "úsporná" - celodřevěná verze K11W2. Letoun plnil svou úlohu cvičného letounu k naprosté spokojenosti osádek, u jednotek občas plnil i dopravní úkoly.


Pro Japonsko byla životně důležitá lodní doprava, ta byla velmi často napadána americkými ponorkami, proti těmto ponorkám Japonci používali mnoho různých typů letedel a tak není divu, že se i letouny Shiragiku zapojily do protiponorkového hlídkování podél japonského pobřeží. Letoun již nemusel nést instruktora a tak mohl nést dvě šedesátikilové hlubinné pumy. Letoun Shiragiku se osvědčil i v této nové roli a tak není divu, že to vedlo ke stavbě prototypu speciálního protiponorkového letounu Q3W1 Nankai - Jižní moře (jap.). Nankai byl z hlediska výroby ještě více zjednodušený letoun Shiragiku. Jediný prototyp letounu byl však v lednu 1945 zcela zničen při havárii a ve stavbě dalších strojů se již nepokračovalo.


Zbývá se zmínit o poslední smutné úloze, kterou tyto stroje plnily - sebevražedné mise. Pro tento úkol byl letoun odlehčen o vše postradatelné, potom jako jednomístný nesl v trupu jednu pumu o hmotnosti 250 kg. Pumu nebylo možno odhodit, počítalo se s nárazem letounu na cíl. Spojenci však nezaznamenali ani jediný sebevražedný útok tímto typem letadla, lze s velkou pravděpodobností počítat s tím, že letouny byly sestřeleny ještě před identifikací, nebo mohlo dojít k záměně s jiným typem letounu. Zde musím upozornit na ještě jednu zajímavost, letadel typu Shiragiku bylo vyrobeno téměř osm set kusů (798) a od spojenecké zpravodajské služby nedostal přiděleno obvyklé kódové jméno.



Použité prameny:
René J. Francillon Ph.D., Japanese Aircraft of the Pacific War, Naval Institute Press, Annapolis Maryland, Reprinted 1990, ISBN-0-87021-313-X
Tadeusz Januszewski a Kryzysztof Zalewski, Japońskie samoloty marynarski 1912-1945, tiel 2, Lampart, rok 2000, ISBN 83-86776-00-05
L+K 12/1983, Václav Němeček, Letadla 39-45, Kyushu K11W Shiragiku
http://www.combinedfleet.com/ijna/k11w.htm
www.militaryfactory.com
http://www.airwar.ru/enc/bww2/k11w.html
http://www.aviastar.org/air/japan/kyushu_k11w.php
http://military.sakura.ne.jp/ac/k11w.htm
archiv autora
URL : https://www.valka.cz/Kjusu-K11W-Siragiku-t65105#401305 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments


Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more