USA - AGM-122 Sidearm

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

AGM-122 Sidearm


Jak nám už jméno napovídá, jde o protiradiolokační střelu - ARM, Anti-Radiation Missile.



AGM-122A je upravená letecká protiletadlová AIM-9C Sidewinder. Je určena pro vlastní obranu armádních vrtulníků AH-64A/D Apache a námořních AH-1W SuperCober před radiolokačními systémy protivzdušné obrany. A to jak proti hlavňovým zbraním (ZSU-23-4 Šilka), tak proti raketám (9K33 Osa-AK). Původně byl určený pro F-8 Crusader, nosily ho i letouny námořní pěchoty AV-8 Harrier, A-4 Skyhawk a vrtulníky. Rozměry zůstaly stejné s původním Sidewinderem, včetně střepinové bojové hlavice, motoru, lze je nosit na stejných typech zavěsníků. Naváděcí soustava se samozřejmě změnila. Z pasívního IČ samonavedení na pasivní radiolokační samonavedení. Nenahrazuje v žádném případě HARMy. Testována v roce 1982, bližší údaj nemám k dispozici.
URL : https://www.valka.cz/USA-AGM-122-Sidearm-t10828#100622 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

AGM-122 podvěšený na závěsníku Sea Cobry v Naval Weapons Center v kalifornském China Lake, říjen 1981.
USA - AGM-122 Sidearm - (US DoD)

(US DoD)
URL : https://www.valka.cz/USA-AGM-122-Sidearm-t10828#148753 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more