Bratrstvo neohrožených - Stephen E. Ambrose

Band of brothers

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Bratrstvo neohrožených


Nakladatelství: Jota
Počet stran:360
Rok vydání:2002
Vazba:vázaná
Rozměry:140 × 210 mm
ISBN:80-7217-195-X
EAN:9788072171958


Publikace, která je předlohou úspěšného televizního seriálu HBO, představuje čtenářům výcvik roty E 506. pluku 101. vzdušné výsadkové divize, tzv. křičících orlů, a jejich cestu z Normandie až do Hitlerova „orlího hnízda“ v Alpách...


Kniha je velmi kvalitně zprácována téměř románovým způsobem a tak člověk ani nemá pocit, že by četl nějakou suchou historii jedné roty. Čte se tedy velmi snadno a určitě by zaujala i člověka který se o historii 2. světové války nijak nezajímá. Je doplněna fotografiemi na kterých lze vidět "originální" postavy, tak jak je známe ze seriálu. Zjistíte, že se moc neliší a výběr herců do seriálu byl tedy kvalitní. Samozřejmě jak už to bývá, tak v knize se lze dočíst i o událostech které se do seriálu již nevešly.


Hodnocení: 9/10
URL : https://www.valka.cz/Bratrstvo-neohrozenych-Stephen-E-Ambrose-t92608#346703 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more