Čestný odznak ruského gardového Kexholmského pluku

Знак Лейб-гвардии Кексгольмского Императора Австрийского полка

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Čestný odznak Kexholmského gardového pluku Císaře rakouského
Знак Лейб-гвардии Кексгольмского Императора Австрийского полка



Odznak toto jména má svoji tradici, jeho bojové standarty mají svoji historii v období cara Petra I. Pluk se nesmrtelně zapsal do bojů v protinapoleonských válkách a především ve Vlastenecké válce 1812.


Odznak byl založen dne 2. ledna roku 1910.


Popis plukovního odznaku:
Stříbrný kříž je bíle smaltovaný se stříbrným okrajem. Tvar kříže má vztah k caru Petru I. a jeho panství v okolí Vyborgu. V samotném středu kříže je položený zlatý kříž na kterém je opět zlatý monogram cara Petra I. zakladatele pluku.


Poznámka:
V roce 1898 byla císařem Františkem Josefem I., který byl majitelem a šéfem pluku (do roku 1914), založena: Pamětní medaile pro ruský gardový Kexholmský pluk.


Medaile byla ražena ve stříbře a v bronzu. Stříbrné medaile byly určeny pro důstojníky pluku a bronzové medaile pro poddůstojníky a vojáky pluku, jehož byl císař majitelem.


Edit JRT
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-ruskeho-gardoveho-Kexholmskeho-pluku-t109013#375444 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more